Wouter

wouter_guido_frankfurt
Ook vandaag was weer een bijzondere dag. Het is donderdag, bijna 21.00 uur. Vanavond heb ik voor de tweede keer mijn verhaal verteld over Wouter Duinisveld. Een thuiswedstrijd voor me, in de Bruna in Huissen. Het is mijn verhaal over hoe wij elkaar hebben leren kennen en wat wij daarna hebben meegemaakt. Ik geef per jaar heel wat lezingen en presentaties. Geen probleem. Leuk om voor een zaal of groep te staan. Als ik het over jou heb heb ik het moeilijk en slaan de emoties toe. Na de vorige boekpresentatie las ik thuis de eerste bladzijden van je boek, gericht aan je kinderen, en dacht het boek daarna weg te leggen om er een dag later in verder te gaan. Dat plan kon na die eerste bladzijden de prullenbak in. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen, al kende ik 95% van het verhaal.

De laatste weken ben je veel in het nieuws geweest en zag ik je overal voorbij komen. Als je al niet voor aanstormende treinen langs rent, zit je wel bij Humberto Tan of sta je met minister Edith Schippers en premier Mark Rutte in het Torentje. Volop in de spotlights. Ondertussen signeer je je boek in diverse boekhandels. Ik weet hoe vermoeiend dat is, maar jij blijft het gewoon doen. Met die altijd aanwezige, nimmer aflatende glimlach op je gezicht. Je geeft nooit op en blijft altijd positief, hoe erg of vervelend de situatie ook is. Ik ben blij dat we door Guido Vroemen met elkaar in contact zijn gekomen en elkaar beter hebben leren kennen. Als ik de video zie waar je met je eerste racefiets de trap komt aflopen en daarna door het beeld fietst ben ik trots dat ik onderdeel van je verhaal ben geworden, dat ik je heb kunnen helpen. Iets verderop in die film zie je een andere Wouter in de Team4Talent uitrusting de Mallorca 70.3 IRONMAN volbrengen. Die spullen zijn alleen maar een hulpmiddel, maar jij bent degene die zwemt, fiets en loopt!
 
Emoties in Frankfurt na IronmanNa onze ontmoeting op Bike Motion, nu drie jaar geleden, is onbewust echt wel wat veranderd. Wekelijks kom je ter sprake in allerlei gesprekken met vrienden, kennissen, collega’s, klanten en zelfs prospects in binnen- en buitenland. Ik denk even terug aan begin juli, toen je in Frankfurt bent gefinisht. Mijn collega’s van Wolters Kluwer Duitsland stonden achter Karin en mij. Speciaal voor jouw finish bleven ze, geen idee welke emoties dat bij ons zou losmaken. Iedere keer als ik ze ontmoet hebben ze het over dát moment en vragen ze hoe het met je is. Dat is bijzonder. Jij maakt niet alleen het beste in jezelf los, maar haalt ook het meest sociale in anderen naar boven. Mooi is dat.

Ik denk aan onze terugreis uit Koblenz. Drie mannen -Bas Diederen was er ook bij- in een auto. Drie volwassen kerels op de Autobahn in een emotioneel gesprek over zaken die gebeuren, dingen waar je geen invloed op hebt en gebeurtenissen waarover je je afvraagt: wie bedenkt dit, waar is dit goed voor, waarom overkomt dit mij? Het is zo’n gesprek dat mannen zelden voeren. Ik koester de gedachte aan die momenten. 
Wij bellen elkaar regelmatig om even bij te praten. De ditjes en datjes: het gaat dan over van alles en nog wat. Voor mij is het belangrijkste dat ik weet hoe het met je is én dat ik je de volgende fase van je leven als vader kan voorspellen. 

Door je enorme positieve uitstraling en je geweldige energie hebben mensen niet door dat je op het randje leeft met al die medicijnen die je iedere dag moet nemen. Als een sierlijke ballerina op een koord dans je met Newton. Je bewaart je evenwicht en behaalt elke keer weer je doel: de overkant. Toch wordt de zijkant van je geluk duidelijk als ik een week op trainingskamp met je ben. De pillen die je moet nemen, je schrijft er ook in je boek over, houden jou en je hart in balans. Ik heb dan ook niet alleen een enorme bewondering en respect voor jou, maar ook zeker ook voor je vrouw Rachel. Zij is jouw steunpunt thuis, die dit alles maar in goede banen moet leiden én je ook nog eens in toom moet houden, anders ben je –op de hartslag van een ander– iedere dag op pad om de wereld een klein stukje beter te maken. 
Wouter voor jou is het woord NAASTENLIEFDE uitgevonden! Dank, voor alles, voor de mooie momenten van toen, nu en in de toekomst.

Co-founder Twinfield | Expert in SaaS | Online accounting | Founder Team4Talent | Motivator | Inspirator | Accountant | Triathlon | Speaker

Huissen, The Netherlands �· http://www.andrekwakernaat.com

Facebook Twitter LinkedIn 

One Comment

 1. Jolanda Dekker
  October 30, 2014

  Lieve André, lieve Wouter,

  Wat vind ik het een verrekking van ons leven jullie te hebben leren kennen.
  Jullie hebben een heel speciaal plekje in mij hart.

  Mannen respect,

  Knuffel Jolanda

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *