The week after

Wat een evenement!. De Nationale Accountancydag was weer beter dan vorig jaar. De verwachtingen waren hooggespannen en ik had voor mezelf de lat hoog gelegd met betrekking tot mijn keynote. De avond voor het evenement waren we al op de lokatie geweest om alles te zien en de laatste puntjes op de i te zetten. We hebben toen de films voor het eerst op het grote scherm gezien. Ik kreeg er kippenvel van! In mijn periode bij softwarebedrijf Baan heb ik twee maal het klantenevent Baanworld meegemaakt, in Denver en Wenen. Ik vond dat erg indrukwekkend. Hoe gaaf is het dat we, zo’n 12 jaar later, bij Twinfield hetzelfde doen! Echt een geweldige prestatie van het marketingteam en tijdens de dag van alle aanwezige Twinfielders. Zo’n dag is niet alleen goed voor de klanten maar ook voor de Twinfield-medewerkers. blog_akwa_nad2011Het verschil met andere klantendagen? Wij passen ervoor om het alleen maar over ons product te hebben. Je ziet bij ons niet alleen maar schermen. Nee, we kiezen een thema (dit jaar de ondernemende accountant) en zorgen dan voor inspirerende sprekers en sessies met inhoud. Ook dit jaar hebben we weer volop gebruik gemaakt van social media: blogs, video’s op Youtube, en zelfs zoveel tweets op Twitter dat we trending topic in Nederland waren met een tweetreach van meer dan 1.4 miljoen views! Ik weet zeker dat er geen ander softwarebedrijf in Nederland is die dit op zijn klantendag zal overtreffen. Hoezo accountants zijn saai?

Op woensdagochtend waren we al vroeg in Amsterdam voor de generale repetitie, na wat kleine bijsturingen waren wij er klaar voor onder aanvoering van onze strenge regisseur Raymond Koning. Dit jaar kwamen mijn vrouw Karin en mijn zoon Erwin ook op bezoek. Vorig jaar baalde ik er van dat zij niets hadden meegemaakt van deze geweldige dag. Ook mijn buurman Frans kwam mee. Hij had eerder dit jaar een Masterclass bij Twinfield meegemaakt en was nieuwsgierig naar de Nationale Accountancydag. En natuurlijk wilde ook oud-Vitesse voorzitter Karel Aalbers en zijn buurman in actie zien.

Mijn collega Bert van der Zwan opende het evenement met een korte toespraak waarin hij nogmaals een toelichting gaf over de verkoop van Twinfield aan Wolters Kluwer. Daarna nam dagvoorzitter Jeroen van de Schenk het stokje over. Nooit eerder was hij dagvoorzitter tijdens een congres, maar dat was totaal niet te merken. Jeroen deed het fantastisch en leidde ons congres op een heel natuurlijke manier. Karel Aalbers, de oud-voorzitter van Vitesse en bedenker van het Gelredome-stadion in Arnhem, nam de keynote voor zijn rekening. Na een voorzichtig begin eindigde hij zijn keynote ijzersterk en kreeg een luid applaus vanuit de zaal. We hadden geen betere opening kunnen hebben, met ons thema.

Na de breakoutsessies met interessante sprekers was het voor mij tijd om me om te kleden. Voorafgaand aan de Nationale Accountancydag was er namelijk een film opgenomen waarin ik een reis door de tijd maak en de wereld van de accountant in 2014 beschrijf. Het idee was dan ook dat ik op het podium dezelfde kleren als in de film zou aantrekken, zodat het zou lijken alsof ik direct vanuit de film het podium op zou komen lopen. Mooi en futuristisch, dat maakt het echt bijzonder. Om 16.30 uur ging ik richting de grote zaal. Achter het podium kreeg ik een microfoon opgeplakt. Alles stond klaar, in de hal klonk speciale muziek met een vette beat. Ondertussen stroomde de zaal vol met 700 accountants, medewerkers en partners. Ik stond klaar in de coulissen want precies om 16.45 uur zou de muziek aan gaan. Ik had hiervoor het liedje Recognizer van Daft Punk uit de film Tron gekozen. Wow zeg, indrukwekkend als de muziek zo hard kan worden afgespeeld. Ik kwam het podium op om te vertellen dat we een sprong voorwaarts in de tijd gingen maken naar het jaar 2014. Dat was echt gaaf! Benieuwd naar de film? Bekijk ‘m hier! Voor het eerst in mijn leven kreeg ik een applaus na het vertonen van een film, je weet niet wat voor een gevoel dat is. Ik werd er emotioneel van: na 11 jaar bouwen aan Twinfield stond het er opeens, mijn visie op accountancy op een levensgroot scherm. Na de film gaf ik mijn presentatie: geweldig. Veel reactie vanuit en interactie met de zaal, dat doet mij altijd goed. Ik had 45 minuten spreektijd en heb me daar keurig aan gehouden, maar ik had nog wel uren willen blijven staan. Na afloop veel klanten en prospects gesproken; dat doet me altijd goed.

Het grootste compliment kreeg ik toen ik thuis kwam. Vrouw en zoon waren onder de indruk en vonden mij op het podium precies hetzelfde als thuis! Allemaal hartelijk dank, voor bezoek aan het evenement, reacties op de blogs of video’s of presentaties. Super!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *