TGV weken

9801875124_b76166a289_c

Auto. Vliegtuig. Trein. Overleg in, overleg uit. Videoconference. Eén-op-één gesprekken. Coaching, councils. Het leven na de zomervakantie lijkt sneller dan een TGV te gaan. Ik schrijf deze blog onderweg naar Boston, USA, waar ik deelneem aan een strategische interne Wolters Kluwer meeting. De organisatoren hebben een pittig 3-daags programma opgesteld. Voor het eerst ben ik met de ICS, de hogesnelheidstrein, naar de luchthaven gegaan. Ik vlieg vanaf Frankfurt. Perfecte treinreis, alleen erg jammer dat er geen WiFi in de trein is. Gelukkig kon ik toch werken, want ik had mijn ‘mifi’ meegenomen (handig apparaatje dat je altijd voorziet van een 3G-signaal). Maar goed, eigenlijk is het niet meer van deze tijd om geen internetverbinding aan te bieden aan je klanten.

De komende weken komt er veel op mijn (ons) pad. Eerst even terugblikken. De afgelopen weken waren namelijk hectisch, succesvol, vermoeiend en opwindend. Vakantie in Zeeland en er daarna gelijk tegenaan. Veel product development en innovatie en natuurlijk onze NAD, de Nationale Accountancydag van Twinfield. Niet het grootste event in Nederland, wel het meest persoonlijke. Alle afdelingen van het bedrijf waren vertegenwoordigd en gingen de dialoog met klanten aan. Prachtig om die interactie te zien en te merken dat er verbindingen ontstaan. Daar plukken we met de ontwikkeling van onze software zeker de vruchten van. Alles was op tijd klaar: development, demo’s, filmpjes, presentaties. Ik mocht twee presentaties verzorgen en had ook mijn grote baas, Wolters Kluwer CEO Nancy McKinstry op het podium voor een keynote. Eigenlijk is die NAD te vergelijken met het finaleweekend van een sportseizoen. Gestart in november, en in september de laatste wedstrijd. Fijn om dit met een groot team van medewerkers te kunnen doen.

Voor de NAD hadden we nog het NK Triathlon in Veenendaal. Dit jaar sponsorden we het evenement, voor de tweede keer op rij. Ik denk dat iedereen nu wel bekend is mijn mijn fascinatie voor de triathlonsport. Mooi dat we nu ook als bedrijf echt een verbinding aan konden gaan met het evenement: we zijn het NK Triathlon voor Accountants gaan organiseren. Zo’n 33 teams, 100 sporters stonden ‘s morgens klaar voor hun eigen uitdaging: 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Niet iedereen had een fiets, dus moesten er ook fietsen geregeld worden. En als een fiets niet je eigen fiets is, is afstellen ook nog wel een dingetje. Fijn dat mijn zwager Rob van Ardenne die taak voor z’n rekening wilde nemen. Dank daarvoor! Aan het eind van de dag keken we terug op een geweldig evenement! Van Oers bleek uiteindelijk de beste sporters in dienst te hebben en werd Nederlands Kampioen Accountancy! Zij moeten volgend jaar hun titel verdedigen. De competitie zal feller zijn dan dit jaar, want ik hoorde al veel positieve geluiden van collega’s en accountants die volgend jaar op het hoogste podium willen staan. Dit jaar 33 teams, volgend jaar 75? Ik daag jullie hierbij uit om mee te doen! Een mooie bijkomstigheid was dat Team4Talent die dag als team won. Bas Diederen werd Nederlands kampioen, Evert Scheltinga eindigde als derde en de benjamins, Jorik en Bas werden vierde en zesde. Een enerverende dag!

Op 15 september stond de ‘team relay’ op het programma, de laatste wedstrijd van de Eredivisie Triathlon. Zeer spectaculair, er kan van alles gebeuren. Team4Talent startte als favoriet en maakte dat waar. Zeer gaaf, want RTL7 maakte opnames voor een samenvatting die een week later op de buis was. Karin, mijn vrouw, is er ook altijd bij en kon na afloop de gebakjes uit de koelkast halen. Vorig jaar kampioen, dit jaar kampioen, beide met vijf overwinningen. Echt iets om heel erg trots op te zijn!

Twee dagen later was het dan al zover. De NAD, een dag waar ik altijd naar uitkijk, helemaal nu dit jaar ook Karin en Erwin, mijn zoon, in de zaal zouden zitten. Sterker nog: alle Team4Talent atleten waren aanwezig. Leuk dat ze ook een keer naar mij komen kijken; de rollen omgedraaid. Dit jaar zou ik twee keynotes geven en dat valt niet mee qua voorbereidingen. Ik heb het nieuwe Twinfield laten zien. Factureren is gelanceerd, de TwinApp Store staat er en ook een offertetool is klaar. We zijn nu druk bezig met de Audit Rule Set, een innovatie die accountants veel winst gaat opleveren. Eind van het eerste kwartaal 2014 gaat deze software in controlled release. Het nieuwe Twinfield is meer dan ooit een online platform waar Twinfield en partners innig samenwerken. Eenvoudige integraties zijn straks verleden tijd: dat doen we niet meer. Samenwerken met echte specialisten in hun vakgebied. De board van Wolters Kluwer staat volledig achter deze plannen. CEO Nancy McKinstry liet dat ook zien en merken tijdens de NAD. Een mooie ‘marker’ voor succes is ook het aantal buitenlandse gasten. Een complete Engelse track is aan het programma toegevoegd, en klanten als Baker Tilly, Reeves en Menzies komen graag naar onze conferentie. Het team in de UK groeit snel, net als het aantal gebruikers en kantoren!

En nu? Nou, er zijn alweer twee weken voorbij sinds die NAD. We zijn druk met onze toekomstplannen, want we willen meer en sneller groeien en de organisatie versterken. Ik ben nu in Boston, en ga daarna door naar San Francisco. Tijd voor business, maar ook pleasure. Mijn zoon komt over, samen met nog drie anderen, en dan vliegen we op woensdag naar Hawaii om Team4Talent atleet Bas Diederen te zien presteren op de Ironman van Hawaii: 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en dan de marathon (42,1 km) hardlopen. Ben benieuwd. Bas zegt altijd: I trained my mind and my body will follow. Prachtig uitgangspunt van een sportman pur sang. Zijn droom was om mee te doen aan deze Ironman. Ik vind het ontzettend gaaf dat hij daar nu staat. Niets mooier dan je dromen te laten uitkomen. Heel veel succes!

Co-founder Twinfield | Expert in SaaS | Online accounting | Founder Team4Talent | Motivator | Inspirator | Accountant | Triathlon | Speaker

Huissen, The Netherlands �· http://www.andrekwakernaat.com

Facebook Twitter LinkedIn 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *