Sporten: zichtbaar vooruitgaan

featured_image

Het seizoen voor de mannen van Team4Talent is langzaam op gang gekomen. Na de laatste wedstrijd van vorig jaar hebben we het seizoen afgesloten met een spetterende party in Luxor in Arnhem en daarna zijn we aan de slag gegaan. Hoe breiden we het team uit, welke wijzigingen voeren we door, waar kunnen we verbeteringen aanbrengen. Met Tean4Talent op Gran CanariaAlles gericht op het optimaliseren van de omstandigheden voor de atleten, zodat ze dit jaar wéér beter kunnen presteren. In die tijd krijg je echt weer zin in het seizoen. Gelukkig is het bijna zover: het team is samengesteld, de materialen in orde, dus we gaan weer beginnen!

Tijdens de trainingsstage op Gran Canaria is het een hecht team geworden. De nieuwkomers Martijn Dekker, Bas de Waal en Bryan de Kraker zijn volledig opgenomen in de groep. Dat is mooi om te zien en geeft mij een goed gevoel: als er ergens iets mis zit komt dat de individuele- én teamprestatie niet ten goede, dus moeten we hier dicht bovenop zitten. Maar het ging vanzelf. Jonge, sportieve mensen die elkaars taal spreken, dat mixt vanzelf. Ik ben ook een paar dagen naar Gran Canaria gegaan en heb weer met verbazing zitten kijken. Als je er zo dicht op zit tijdens zo’n trainingskamp zie je pas hoe hard triatleten trainen. Ze boeken elke dag progressie! Het zette ons, als teamleiding, ook aan het denken. Misschien moeten we de accommodatie volgend jaar wel voor 2 maanden huren, zodat ook andere atleten mee kunnen trainen.

Als je er zo dicht op zit tijdens zo’n trainingskamp zie je pas hoe hard triatleten trainen. Ze boeken elke dag progressie!

Ik ben benieuwd naar de eerste eredivisiewedstrijd in Enschede, op 11 mei. Vorig jaar was dit mijn eerste triathlonwedstrijd met Team4Talent. Een start van wat een geweldig seizoen zou worden. Jammer dat de junioren de dag erop een EK-plaatsingswedstrijd hebben in Frankrijk. Zo vallen er wel meer evenementen samen voor de talenten: het NK-sprint in Amsterdam is tegelijk met het EK in Turkije. Tijd om de landelijke en internationale kalender beter af te stemmen, want nu missen de toppers van de toekomst de mogelijkheid om zich op beide wedstrijden te laten zien. Ik moet nu kiezen waar ik heen ga, Amsterdam of Turkije? Uw tip lees ik graag in de reacties!

Ik verheug mij al weer op het maken van de foto’s. Op Gran Canaria heb ik al mooie foto’s kunnen maken. Sommige foto’s zijn zelfs zo goed gelukt dat ze al door onze sponsoren worden gebruikt in hun reclame-uitingen. Iets nieuws dit jaar is het Team4Talent-magazine. Deze zal in mei uitkomen; ook daarin ga je enkele van mijn foto’s tegenkomen. Met beeldmerk, trouwens: het gebruik van de foto’s zonder toestemming is enorm.

Team4Talent neemt dit jaar met twee teams deel aan de competitie: een mannen én een vrouwenteam. Allemaal jonge, gedreven mensen die het mooi vinden om als team te werken, samen te trainen, te lachen en te huilen, af te zien en successen te vieren. Gezellig als het kan, gedreven als het moet. Ik ben blij dat wij met het merk Team4Talent de breedtesport kunnen ondersteunen.

Fietsen met de burenHet sportvirus werkt aanstekelijk en maakt om mij heen al diverse slachtoffers. Zo fiets ik iedere zondag met de buren, ik heb dat FIMEDEBU (Fietsen Met De Buren) genoemd. Volg me maar op Twitter, dan zie je de foto’s op zondag wel langskomen. We trappen lekker door: een kilometer of 60 met vaak een gemiddelde snelheid van rond de 27 km/per uur. Daarna is het koffietijd. Helaas kom ik dan niet aan het golfen toe, een van mijn andere passies. Ik vergeet de sport niet hoor: de stokken worden straks -als het iets warmer is en langer licht blijft- zeker weer gebruikt.

Naast het fietsen heb ik dit jaar ook een ‘Personal Trainer’. Marcel Gierman, the motivator, die me twee keer per week onder handen neemt. Wat je allemaal kunt doen met een soort skippybal, wat zandzakken en een paar pionnen…

Ook op kantoor is er aardig wat gaande op sportief gebied. Mensen sporten samen: zwemmen, lopen en fietsen. Twinfield is de trotse hoofdsponsor van het NK Triathlon op 31 augustus, maar organiseert ook het NK voor Accountants. Aan deze wedstrijd doen negen teams met collega’s mee, en ook al diverse accountants hebben zich ingeschreven. We hebben daar in totaal 40 startplekken voor teams van 3 personen (dus zo’n 120 sportieve accountants en medewerkers/partners maken daar hun opwachting). Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar: voor meer informatie kijk je op twinfield.nl/triathlon. Geweldig om te zien dat deze prachtige sport echt gaat leven.

Co-founder Twinfield | Expert in SaaS | Online accounting | Founder Team4Talent | Motivator | Inspirator | Accountant | Triathlon | Speaker

Huissen, The Netherlands �· http://www.andrekwakernaat.com

Facebook Twitter LinkedIn 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *