Rotterdam opent een nieuw groot groen datacentrum

Green ITIn Rotterdam is gisteren een van de ‘groenste’ datacentra van Nederland geopend. Waar tot nu toe vooral in en om 020 datahotels verrezen zet Rotterdam hiermee een belangrijke stap in de ontwikkeling van een sterke en innovatieve ICT -en internetsector. Het datacentrum is voorzien van de nieuwste technologien. Een voorbeeld hiervan is de toepassing van het zeer energie-efficiënte Kyoto Cooling-systeem. Er wordt daarnaast uitsluitend gebruik gemaakt van groene stroom. Het datacentrum is onderdeel van de Rotterdam Intermet Exchange. Sinds de oprichting van de R-iX in 2007 is er een toenemende vraag naar een carrier en provider neutraal datacenter in Rotterdam en omgeving. Voor de R-iX aanleiding om de diensten uit te breiden met een ‘state of the art’ datacenter. De eerste gebruikers van het datacentrum zijn o.m Rijnmondnet, Erasmus Medisch Centrum en Intermax Managed Hosting.


Kyoto Koeling
Kyoto Cooling is een nieuwe koelmethode die de koelkosten met meer dan tachtig procent reduceert. Een verlaging van de gehele energierekening van een datacentrum met 30 procent. De besparing is groen: alle KWh besparing betekent een directe verlaging in CO2-uitstoot.  De besparing wordt gerealiseerd door het gebruik van de klassieke koelmachines terug te dringen. Het datacentrum wordt hoofdzakelijk door een lucht/luchtwisselaar met buitenlucht direct koel gehouden. Tot een buitenluchttemperatuur van 22 °C wordt zonder enige vorm van compressiekoeling het datacentrum op temperatuur gehouden. Dit is in Nederland  97 procent van het gehele jaar het geval. Gedurende de resterende drie procent zal het datacentrum hoofdzakelijk door KyotoCooling  worden gekoeld, waarbij compressiekoeling aanvullend wordt ingezet. In Nederland zijn er nu slechts 4 datacentra die van deze technologie zijn voorzien.


BRON: Dutchcowboys.nl

Co-founder Twinfield | Expert in SaaS | Online accounting | Founder Team4Talent | Motivator | Inspirator | Accountant | Triathlon | Speaker

Huissen, The Netherlands �· http://www.andrekwakernaat.com

Facebook Twitter LinkedIn 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *