Optimaliseren, bijschaven, vooruitkijken, doorgaan, verbeteren…

Het gaat snel. De Nationale Accountancydag ligt alweer bijna 2 maanden achter ons. In de tussentijd hebben we niet stilgezeten en zijn we druk aan het werk met alle mooie verbeteringen die we aangekondigd hebben. Het is vandaag 1 november, en in een vloek en een zucht vieren we Sinterklaas en staat de Kerstboom weer in de kamer -én op kantoor; die sfeer hoort erbij! Voor je het weet zijn we in het nieuwe jaar. En dat nieuwe jaar, daar kijk ik erg naar uit. In 2013 brengen we bij Twinfield onze nieuwe software uit. Het gepresenteerde concept is echt heel bijzonder; we gaan -ik durf het bijna niet te zeggen- écht iets nieuws doen. Nooit vertoond in boekhoudland.

Updates
Datacenter blogpostU weet, ik kijk liever vooruit dan terug. Toch denk ik weleens aan de beginjaren van Twinfield. Softwareontwikkeling was in handen bij een paar collega’s, en niet zoals nu bij een complete development-afdeling. Updates aan het systeem voerden we zelf ‘s nachts uit. Wachten tot de bestanden bijgewerkt waren en dan maar testen. Ja, in die tijd ging er ook ‘s nachts flink wat koffie doorheen. Ook nu worden veranderingen pas rond middernacht uitgevoerd. In de afgelopen maanden hebben we flink geïnvesteerd in de techniek, waardoor we slimmere software over meerdere datacenters tegelijkertijd kunnen ‘draaien’. Groot verschil is dat ik niet zelf meer achter de knoppen zit. ‘s Morgens aan het ontbijt lees ik de review van de collega’s, die ze rond 04.00 uur in de nacht hebben gestuurd. Alles is in orde. Een fijn gevoel; natuurlijk is alles tijdens het ontwikkelproces door-en-door getest, maar live gaan in de echte wereld is toch net iets spannender dan draaien op een schaduwomgeving op kantoor. Bijzonder ook om te zien dat het dataverkeer rondom de updates toeneemt. Voor mij is dat een teken dat het goed gaat: al die boekingen in al die administraties en omgevingen, het zijn enorme volumes geworden. Een tijdrovend proces en altijd met de meeste precisie en toewijding uitgevoerd.

Optimaliseren
Tijdens de Nationale Accountancydag heb ik de cijfers nog maar een keer in de presentatie gezet. Serieus, nog steeds ben ik verbaasd waarom niet iedere boekhouding met een Rabobank of ABN AMRO bankrekening direct gekoppeld is aan Twinfield. We zijn echt in staat om ondernemers en accountants heel veel werk uit handen te nemen. U kunt uw tijd wel beter gebruiken, toch? We hebben een unieke positie. In Engeland zijn ze jaloers op de mogelijkheden die boekhoudpakketten in Nederland hebben. Het blijft een uitdaging voor ons om klanten echt te helpen bij het optimaliseren van een boekhouding. Wat dat betreft is er nog veel werk te doen in online boekhoudland: automatiseren in de cloud, het verminderen van handmatig werk en het verminderen van de kans op fouten. Voor ons één van de belangrijkste uitdagingen in 2013, en we gaan ú er bij helpen.

Ik noemde het al: het automatiseren van bedrijfsprocessen rondom een boekhouding krijgt steeds meer navolging. Steeds meer leveranciers van cloud-oplossingen verbinden hun software aan die van Twinfield. Mooi om te zien hoe slimme ontwikkelaars verschillende talen en diverse vormen van informatie bij elkaar brengen zodat er logische koppelingen ontstaan. Software van partijen die ieder voor zich op de markt beschikbaar zijn gaan zich als broer en zus gedragen. Gaaf. Gisteren sprak ik op het portalevent van PinkWeb (uiteraard een partner van ons). Ook daar heb ik weer benadrukt dat er geen weg meer terug is: klanten -of het nou accountants of ondernemers zijn- verwachten 24/7 dienstverlening en vinden het niet meer dan vanzelfsprekend dat processen gekoppeld zijn of aan elkaar geknoopt kunnen worden! Hoe lastig of bedreigend dit ook kan zijn voor velen onder ons. Kijk maar naar het verleden: ga je niet met de tijd mee, dan ligt je merk straks in de prullenbak.

Keurmerk
Samen met de Belastingdienst werken we aan Zeker Online. Ik vind dat belangrijk. Het is wat mij betreft hét keurmerk voor de komende jaren als het gaat om de cloud en de online boekhouding. Twinfield is al jaren vertegenwoordigd en staat er vierkant achter. Klanten -of je nu bij leverancier A of B zit- hebben recht op een betrouwbaar algemeen keurmerk. Aan de eisen wordt niet getornd en menig leverancier staat voor een aardige uitdaging om hieraan te voldoen. De industrie wordt volwassen en de voordelen van de cloud worden steeds duidelijker.

Wat denkt u, kunt u nu of straks nog zonder?

Co-founder Twinfield | Expert in SaaS | Online accounting | Founder Team4Talent | Motivator | Inspirator | Accountant | Triathlon | Speaker

Huissen, The Netherlands �· http://www.andrekwakernaat.com

Facebook Twitter LinkedIn 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *