Op reis

Samen met mijn collega Gerard-Jan Bentvelzen ben ik op weg naar Londen. Het is weer een tijd geleden dat ik daar ben geweest. Het werpt nu zijn vruchten af dat we daar een specifiek Engels team hebben en CCH, een werkmaatschappij van Wolters Kluwer in Engeland, ons helpt. De komende dagen zijn weer flink volgepland: besprekingen, lunches, diners.

Samen op pad, dan heb je weer eens de gelegenheid om bij te praten. Je kent dat wel, als je een dag samen op pad bent heb je toch veel meer te bespreken dan wanneer je op kantoor zit. Naast de business heb je ook tijd voor privé-aangelegenheden. Zo weet ik nu ook weer dat ik de vissen (koi) weer voorzichtig mag voeren. Dit heeft met de wisselende temperatuur van het water te maken. ben ik op weg naar London.

ben ik op weg naar London. Er staan een aantal sessies op het programma met accountants en niet met de kleinste. De Engelse accountants zijn langzaam wakker geworden als het gaat om werken in de cloud. Af en toe zijn we missionaris als het gaat om het introduceren van nieuwe mogelijkheden om te werken, althans, zo voelt het. Sinds vorige week heb ik een uitnodiging op zak om op 30 april de afsluitende keynote te verzorgen op het cloud-congres van de ICAEW. Dit is de brancheorganisatie voor accountants in Engeland, vergelijkbaar met de NBA in Nederland. Ja, 30 april, in Engeland hebben ze geen Koninginnedag. Het is een mooie kans om ons verhaal voor een groot publiek in Engeland te presenteren; ik ga er graag op in.

Wat mij opvalt is dat de cloud bij ERP softwareleveranciers steeds belangrijker wordt. Ze zijn druk bezig om hun eigen cloudoplossing te maken of bij elkaar te kopen. Ik geloof daar niet in, volgens mij is dat precies wat je niet moet doen. Op het internet is het juist best-of-breed wat de klok slaat, kijk maar naar Salesforce.com. Salesforce heeft meer dan 1500 partners die allemaal oplossingen rondom dat specifieke platform maken. Hoe moet je nu oplossingen maken voor iedereen en dan nog hele specialistische zaken toevoegen? Het gaat er veel meer om om slimme oplossingen te kiezen en die naadloos met elkaar te verbinden, te koppelen. Bij Twinfield doen we dat met Twinapps, bij Salesforce zijn de apps te vinden in de Appexchange. Je kunt dan alleen een oplossing maken tot een bepaald niveau, want dan staat er weer iets anders op stapel. Binnenkort komt er blog over dit onderwerp waarin wij dieper ingaan op deze materie.

london-2012-offers-first-look-at-olympic-torch-design-75685Ik ben benieuwd hoe het staat met de voorbereiding op de Olympische Spelen. Voor Team4Talent gaat het vooral om 7 augustus, de datum voor de triathlon Olympische afstand. Onze Danne Boterenbrood doet alles om een startbewijs voor de mooiste sportwedstrijd die er bestaat te bemachtigen. Ze heeft nog één resultaat nodig: een klassering bij de eerste 16 in een wereldbekerwedstrijd! De eerste kans is op 15 april in Sydney. Danne laat zien dat je alles moet opofferen om dat ene doel te halen. Er zijn heel veel overeenkomsten tussen ondernemen en topsport. Misschien ga ik daar een keer een boek over schrijven, stof genoeg. Voor nu: een fijne week!

Co-founder Twinfield | Expert in SaaS | Online accounting | Founder Team4Talent | Motivator | Inspirator | Accountant | Triathlon | Speaker

Huissen, The Netherlands �· http://www.andrekwakernaat.com

Facebook Twitter LinkedIn 

One Comment

  1. Ineke Kleisterlee
    January 12, 2015

    hee André, nu ben ik op zoek naar familie, jij zegt dat jou opa en oma n groente winkel hadden op de Willemsweg, dat waren ook mijn opa en oma, van wie ben jij dan n kind, ik van Diny (waar ik overigens al jaren geen contact meer mee heb) ben jij dan n zoon van Gerard??
    Ben erg benieuwd hoor en hoop n antwoord te krijgen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *