Nog één te gaan…

Emotie na finish in Frankfurt

Mijn laatste blog dateert van begin juni. Inmiddels zijn we een paar maanden verder. In de tussenliggende periode, waarin alle zaal- en veldsporters van een verdiende break genieten en Nederland reikhalzend uitkijkt naar de zomervakantie, moeten triatleten topprestaties leveren. Juist dan staan voor hen de mooiste evenementen op het programma. Wedstrijden waar wij lang naar uitkijken, zoals de Ironmans in Frankfurt én Maastricht. Ik vind het dan ook fantastisch om te zien hoe we deze ultieme heldensport in verband kunnen brengen met de business. We doen dat door gebaande paden te verlaten en origineel en innovatief te zijn. 

Wat ik probeer te zeggen: veranderen hoort er bij. Verandering van spijs doet eten, het gaat om het stellen van de juiste doelen en daar alles voor willen geven. Bij Team4Talent hebben we eind 2014 zo’n verandering doorgezet. We hebben gekozen voor de lange afstand en hebben daardoor afscheid moeten nemen van een aantal atleten. Het is nooit leuk om te horen dat je niet meer in een visie past. Je moet eerlijk zijn naar alle partijen en een situatie creëren zonder afleiding. Alles doen om het doel te halen. Focus. Nu we bijna aan het einde van het seizoen zijn is het tijd om even terug te kijken. En ja… er staat nog één wedstrijd op het programma…

Fit blijven
Een sport als triatlon vergt alles van je lichaam en geest. Conditie en mentale gesteldheid moeten top zijn. Beide kun je trainen, maar tijdens die trainingen zit een ongeluk in een klein hoekje. Alle atleten lopen weleens wat butsen, schrammen en blauwe plekken op. Youri Severin was dit jaar de grootste pechvogel met twee (serieuze) ongelukken. Ze hebben allemaal hun misfortuin overwonnen en zelfs daarna wedstrijden gewonnen. De ultieme revanche. Evert Scheltinga startte flitsend. Hij had een geweldig trainingskamp in Lanzarote, kwam zichzelf tegen in Amerika en bleek uiteindelijk door een fructose intolerantie niet de prestatie te kunnen leveren die er in zit. Geweldig om te zien dat ook Evert zich terug heeft geknokt en onlangs een uitstekende prestatie leverde!

markenbas

Mooi moment… Bas checkt Mark na de finish…

Team4Talent domineerde drie jaar lang de Nederlandse eredivisie. Ook op dat vlak hebben we andere keuzes gemaakt. We hebben de focus verlegd naar de halve en hele afstand. Eigenlijk is het wonderbaarlijk hoe snel het team de weg naar succes na de koerswijziging heeft gevonden. Mark Oude Bennink werd in Almere Nederlands Kampioen op de hele afstand. Martijn Dekker pakte dezelfde titel op de halve afstand en Bas Diederen won de eerste IRONMAN in Nederland (Maastricht). Uniek.

frankfurt_begeleiding

Professionele begeleiding: de juiste informatie op de juiste tijd…

Internationaal
Ook buiten Nederland timmeren we aan de weg. Waar we ook komen; we worden herkend en men heeft respect voor de prestaties en de uitstraling van het team. Eigenlijk moet ik TEAM met hoofdletters schrijven, want Team4Talent is zoveel meer dan alleen de atleten. Achter de schermen werkt een team van begeleiders op allerlei vlakken: media, foto, medisch, organisatorisch, etc. Juist deze teamgeest toont onze professionaliteit. Sponsoren herkennen zich in het merk Team4Talent en willen daar bijhoren. Wij zijn ze dankbaar voor de ondersteuning, samenwerking en de innovatie die ze (mede) mogelijk maken!

Een voorbeeld: onze atleten zorgen goed voor hun lichaam. Het is de basisvoorwaarde om te kunnen presteren. Toch gaat het niet alleen om spierkracht: om tot een topprestatie te komen moet je ook voor alle andere organen zorgen. Ons medisch team houdt de sporters gezond en fit. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld weer grenzen verlegd door de nadruk op voeding te leggen.

wouterenguido

Waar sport in vriendschap overvloeit…

Wouter blijft een bijzonder mens binnen onze Team4Talent familie. Na zijn geweldige finish in Frankfurt vorig jaar flikte hij het dit jaar weer: een knappe tijd op de Ironman in Maastricht. Hij overwon een tekort aan ijzer tijdens de race, mede ook door de uitgekiende begeleiding van teamarts Guido Vroemen die opnieuw met Wouter meeliep en finishte.

Frankfurt
Ik begon deze blog met Frankfurt. Dat blijft toch een bijzondere ervaring, elke keer weer. Het voelt bijna als een thuiswedstrijd. Ook dit jaar werd ik tijdens en na de race weer verzwolgen door heftige emoties. Bas kwalificeerde zich in een verschrikkelijk zware wedstrijd (het was 37 graden die dag) voor het WK Ironman op Hawaii. Zeer bijzonder, zeer emotioneel, ik kon bijna mijn fototoestel niet meer vasthouden toen hij over de finish kwam! En daarna Martijn, die zijn eigen race liep en prachtig als 11e!! finishte op z’n eerste Ironman en luttele seconden daarna zijn grote liefde Ingrid ten huwelijk vroeg. Het maakt de herinnering aan Frankfurt onvergetelijk. Wat een bijzondere dag!

baskidsmonique

Prachtig: Bas, Monique en de kinderen na ‘Maastricht’

En dan Maastricht
Maastricht werd vrij laat aan het Ironman schema toegevoegd. Maar hé… Maastricht! Dat betekent: voor het eerst een Ironman in Nederland! En dat in de achtertuin van Bas en Martijn. Al was die wedstrijd een dag na Frankfurt geweest, dan hadden we beide Limburgers in het team niet met kettingen in hun bed kunnen houden. Die wedstrijd moesten en zouden ze starten. Ook dit was weer een dag waarop al het teamwork bij elkaar kwam. De coaching, begeleiding, het klaarmaken voor de wedstrijd met de bekwaam knedende handen van Sander Daams, het PR-werk van Eddy Lamers en de commerciële acties van Coen en Erwin. Zo zie ik het graag. De routine om te kunnen presteren is er in de afgelopen jaren ingesleten bij het hele team. Een hechte band en dat zie je terug. Respect en dankbaarheid voor de atleten en alle begeleiders. Daarom is dit team zo mooi, daarom doe ik ook bijna alles voor die mannen !

erwinenandre

Erwin en ik. Vreugde en ontroering. Prachtige, pure emotie in twee beelden.

Nog één te gaan…
En dan is het aftellen geblazen. De titel van deze blog zegt het al, ‘nog één te gaan’. Op 10 oktober staat het WK Ironman op Hawaii op het programma. We kijken er naar uit. Bas en Martijn vertrekken al op 29 september naar het eiland in de Grote Oceaan. Martijn gaat mee als trainingspartner voor Bas. Sander volgt een paar dagen later en de begeleiding en familie vliegt op 7 oktober de atleten achterna. De zwaarste klus van dit jaar, zowel sportief als emotioneel, staat ons te wachten.

Persconferentie
We hebben de juiste modus te pakken in de voorbereiding. Op 23 september houden we een persconferentie waar we diverse nieuwe innovaties zullen tonen aan de pers en de sponsoren. Die dag gaat ook onze mood film in premiere, waar we maanden aan hebben gewerkt. Benieuwd? Na de 23e laat ik de film graag zien! Houd de blog maar in de gaten!

Co-founder Twinfield | Expert in SaaS | Online accounting | Founder Team4Talent | Motivator | Inspirator | Accountant | Triathlon | Speaker

Huissen, The Netherlands �· http://www.andrekwakernaat.com

Facebook Twitter LinkedIn 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *