Move on, again

Move on, again

De laatste tijd heb ik wat met Duitsland. We timmeren er al een aantal jaren aan de weg, de software is op en top in orde voor de Duitse markt en collega’s in zowel Nederland als Duitsland hebben veel contact met elkaar. In Duitsland merken ze dagelijks hoeveel belangstelling er voor boekhouden in de cloud is. Het leeft als nooit tevoren. Dat is geweldig om te zien en een enorme motivator om door te gaan.

Vorig jaar werd ik gevraagd door de collega’s van Wolters Kluwer Duitsland om een verhaal te vertellen over Twinfield en de kansen die de cloud biedt. Dat leverde drie mooie Move On shows op, en dat kunstje gaan we dit jaar herhalen. Natuurlijk met een aangepast verhaal: we zijn een jaar verder, dromen zijn uitgekomen en doelen zijn behaald. Tijd voor nieuwe dromen en nieuwe doelen. Ik mag mijn verhaal in Duitsland drie keer vertellen. Deze week is de eerste Move On in Köln, volgende week sluiten we af met sessies in Stuttgart (21-4) en Berlijn (23-4). Ik kijk er enorm naar uit, want het evenement groeit: steeds meer accountants (steuerberaters) komen naar de Move On sessies. Dit jaar zullen het er meer dan 1.500 zijn; een prachtig resultaat!

Gelukkig ben ik de taal machtig. Sterker nog: ik vind het erg leuk om in het Duits te mogen praten. Dit jaar doe ik twee korte presentaties. De eerste gaat over ‘veranderingen en uitdagingen’. Heb je écht de wil om te veranderen? Voel je pijn of angst? Waarom wil je de zaken anders aanpakken? De tweede presentatie gaat over ons nieuwe product in (onder andere) Duitsland: pre-accounting.  Dat is onze Twinfield boekhoudoplossing, totaal geïntegreerd in de online software van Wolters Kluwer Duitsland. Een spectaculair product dat de manier waarop Duitse ondernemers met hun lokale steuerberaters werken opnieuw verandert.

De locaties zijn weer echt top, de begeleiding is professioneel. Eigenlijk voel ik me dan voor een paar dagen een soort ‘popartiest’. Je vliegt naar de locatie, er staat een speciale taxi klaar, voordat de gasten er zijn worden geluid en presentatie gecheckt, je krijgt een persoonlijke begeleider die alle zorgen bij je wegneemt. Iets voor ik mijn verhaal mag gaan vertellen kleed ik me om, de spanning stijgt en dan ‘gehts los‘!  En daarna misschien wel het allerleukste: met mensen praten. Tekst en uitleg geven, afspraken maken, dat is altijd fantastisch. Niet alleen omdat het publiek belangstelling toont, maar ook om te zien of mijn verhaal beklijft. Leren en verbeteren, daar gaat het om. Zo helpen we elkaar: de feedback van de bezoekers in Köln zorgt voor een nog betere presentatie in Stuttgart en Berlijn. Twinnen noemen we dat tegenwoordig. Mooi om dat begrip ook over de grenzen naar onze oosterburen te brengen. Let it rock!

Co-founder Twinfield | Expert in SaaS | Online accounting | Founder Team4Talent | Motivator | Inspirator | Accountant | Triathlon | Speaker

Huissen, The Netherlands �· http://www.andrekwakernaat.com

Facebook Twitter LinkedIn 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *