LOEY-awards

Woensdagavond was ik uitgenodigd om in Zaandam de uitreiking van de LOEY-awards bij te wonen. De LOEY-awards zijn prijzen voor succesvolle online ondernemers. LOEY staat voor ‘Leading Online Entrepreneur of the Year’. Een mooie jury die de deelnemers moest beoordelen: Joop van den Ende, minister van Financiën Jan Kees de Jager, Bernhard van Oranje, Annemarie van Gaal en Daniël Ropers. Allemaal mensen die in hun tak van sport al de nodige verdiensten op hun naam hebben staan.

LOEYTwinfield was ook genomineerd. Hoe je het ook wendt of keert; een nominatie is altijd een erkenning. En in dit geval was er ook nog sprake van een serieuze competitie. Mooie deelnemers die heel diverse bedrijven hebben opgezet. Ondernemers die op enig moment moment gezien hebben dat de toekomst online is, en daar vol op hebben ingezet. De één met een initiatief waardoor consumentenervaringen gebundeld worden en een prachtige vergelijkingstool ontstaat, een ander met een geavanceerde interactieve oplossing voor mobiele toepassingen en weer een ander –wij- met de beste oplossing voor online boekhouden.

Uiteindelijk vielen we niet in de prijzen. De eerste LOEY-award ging naar Stephan Bosman, de bedenker van Zoover. Zoover is een reiswebsite die niet alleen klantervaringen bij elkaar brengt, maar daar ook aanbiedingen van reisorganisaties aan koppelt. Zo kun je via diverse slimme systemen zoeken naar een reis, lezen wat ervaringsdeskundigen er van vinden en dan ook nog eens de beste prijs voor die reis bepalen. Handig en heel succesvol. De organisatie had ook een prijs voor de beste online starter. Die ging –niet geheel toevallig- naar Layar. Ja, wie in de online wereld kent Layar niet: in de afgelopen periode sleepten ze al meerdere prijzen en onderscheidingen binnen. Een prachtige tool, bedacht door Maarten Lens Fitzgerald, waarbij een transparante kaart over de camera van je smartphone wordt getoond. In die laag (layar) worden dan lokaties getoond: winkels, te koop staande huizen, restaurants, etc. Dit kun je weer koppelen aan allerlei databases met wat je maar wilt. Deze techniek heet ‘augmented reality’. In de komende jaren moet Layar verder groeien en aantonen dat ze niet alleen een mooi product kunnen maken, maar dat het businessmodel ook succesvol is.

Ik feliciteer Stephan en Maarten met hun LOEY-awards en wens ze veel succes met hun bedrijven en online ontwikkeling. Het is goed om te zien dat online steeds meer op waarde wordt geschat. De instelling van een award als deze en de samenstelling van de jury doet recht aan de ontwikkeling van bedrijven die zich met online business bezighouden. De prijzen waren dit keer voor Zoover en Layar, de erkenning is voor ons allemaal.

Co-founder Twinfield | Expert in SaaS | Online accounting | Founder Team4Talent | Motivator | Inspirator | Accountant | Triathlon | Speaker

Huissen, The Netherlands �· http://www.andrekwakernaat.com

Facebook Twitter LinkedIn 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *