Kroes wil Europeanen meer online

Het was maar een kort berichtje, vorige week op de autoradio. BNR meldde dat Neelie Kroes, de Nederlandse eurocommissaris voor Digitale Agenda, wil dat Europeanen meer over de grens gaan webwinkelen. Interessante kost, dacht ik. Ben gelijk gaan googlen naar haar plannen. Die zijn nog niet heel definitief, maar geven wel aardig aan in welke richting het beleid van Kroes zal gaan. Open markten, ook online, ook digitaal.

Belangrijk
neeliekroes_blog_w170Kroes wil dat iedereen in Europa straks over breedband internet kan beschikken. Zowel vast als mobiel. Ook dit moet natuurlijk nog werkelijkheid worden, maar er gaat dan een wereld voor u open. Hebt u al eens nagedacht over mobiel zaken doen? Het leven wordt steeds meer digitaal. Consumenten en bedrijven zullen langer en vaker online zijn. Nieuwe media worden niet alleen maar gebruikt voor smarttalk. Relaties worden aangegaan en bevestigd, deals worden voorbereid en gesloten.  Online business wordt de succesfactor voor de komende

decennia.

De eurocommissaris wil dus dat we meer over de grens kopen. Ze weet dat klanten en bedrijven zich zorgen maken; hoe zit het met mijn facturen, krijg ik m’n geld, wat zijn mijn contractuele rechten. Meer ‘Europa’ heeft gevolgen voor de manier waarop we handel drijven met elkaar. En dat heeft dus ook gevolgen voor uw klanten. Wat denkt u, zouden ze het fijn vinden als u ze daarop wijst? Gewoon, als een stukje extra service? Beste klant, kijk eens, dit heb ik voor u uitgezocht. Handel drijven met het buitenland wordt nu ook digitaal veel gemakkelijker. En de administratie kan gewoon met de software van Twinfield. Want die is daarop voorbereid.

Dat er digitaal kansen liggen hoef ik u niet te vertellen. En, om eerlijk te zijn; u mij ook niet. Twinfield is immers een online bedrijf, en nog succesvol ook. Ik houd u graag op de hoogte van ontwikkelingen die voor u én voor mij interessant zijn.

> Meer informatie: de brief van Neelie Kroes aan het Europees Parlement

zp8497586rq