Innoveren, inspireren, motiveren, succesvol zijn

971502_505043626227961_1450366939_n1

32 graden buiten, en ik schrijf een blog! Nou ja, ik schreef deze tekst eigenlijk op 18 juli. Gek genoeg is het vliegtuig een plek waar ik graag mijn gedachten op papier zet. Ik heb tijd, vaak is er nog geen wifi beschikbaar om echt te werken en het is een mooie afleiding om hetgeen je mee hebt gemaakt van je af te schrijven. Ik ben net een paar dagen in Kiev geweest, waar we een geweldige development-afdeling hebben. Ik heb het al vaker gezegd; ook deze collega’s, toch op afstand van de collega’s in Hoevelaken, voelen zich echte Twinfielders. Bij het afscheid na twee dagen Kiev klampte Irina, de secretaresse van het team, me aan. “André”, zei ze, “kom ons vaker opzoeken, dat doet iedereen zo goed”. Ik moest even slikken na dit spontane, onverwachte compliment. Daarna stapte ik in de taxi naar het vliegveld.

Het deed me terugdenken aan de overwinning van Team4Talent-triathleet Evert Scheltinga in Amsterdam, waar hij Nederlands kampioen sprint werd. En –het is eigenlijk een blog op zich waard- de derde plaats van teamgenoot Bas Diederen op de Ironman in Frankfurt, twee weken geleden. Bij beide prestaties was ik er bij en keken we elkaar direct na afloop in de ogen. Zij en ik weten wat daar allemaal aan vooraf is gegaan, wat je moet doen –én laten!- om een echte prestatie neer te zetten, om je doelen te behalen. Dat is een moment wat niet te beschrijven is. Dat gevoel, daar kan ik zelfs nu weer emotioneel van worden. De prachtige foto uit de straten van Frankfurt is trouwens gemaakt door Jeroen Giezen, waarvoor nogmaals mijn dank!

Even terug naar Kiev, waar het nu overigens net zo warm is als in Nederland. In Kiev zijn de ideeën ontstaan voor het nieuwe Twinfield en de collega’s daar zijn –samen met de Nederlandse collega’s- aan de slag gegaan met een nieuwe manier van werken. Het is niet altijd even eenvoudig om op afstand samen te werken, maar ze doen dit geweldig. Dat geldt ook voor de atleten in Team4Talent. Die trainen en leven grotendeels in Sittard en omgeving, maar hun begeleiders, trainers en coaches zitten meestal op andere plekken. Support en ondersteuning zijn cruciaal. Natuurlijk moet je, als je een echte prestatie wilt leveren, talent en doorzettingsvermogen hebben, maar de ondersteuning van vrienden, familie en collega’s is net zo belangrijk

Het zijn die bijzondere momenten die mij weer inspireren en motiveren. Gelukkig heb ik ook iemand thuis die mij tot de orde roept en me een spiegel voorhoudt. “Denk je genoeg aan jezelf, en aan mij?”. Niet leuk om te horen, want confronterend, maar wel noodzakelijk. Juist de back-up vanuit thuis, je relatie, je gezin, die is essentieel om tot prestaties te kunnen komen. Ik hoop dat ik in de afgelopen tijd vele mensen heb kunnen inspireren. Je grenzen verleggen en andersom denken, daar gaat het om. Alleen door dat te doen kom je verder als mens, als bedrijf of als sportteam.

Kopiëergedrag
Als je je grenzen verlegt en daardoor succes hebt, val je ook op. Sporters weten dat; het is dé manier om jezelf op de kaart te zetten en –in veel sporten- een mooie transfer te maken. Toch heeft dat opvallen ook een negatieve kant. De laatste tijd wordt er veel gekopiëerd. Niet alleen in de sport, maar ook als het Twinfield betreft. Software die we bedacht hebben wordt bekeken door onze concurrenten (we zien ze zelfs regelmatig in webinars of bij de aanvragers van proefabonnementen staan!) en schaamteloos gekopiëerd. Daarna hangt men er een etiket aan en presenteert men het als een eigen vondst. Ik zie of hoor het altijd. Meestal grijns ik dan wat. Het is niet echt een lach, meer een ‘tsja-het-zal-wel’ gezichtsuitdrukking. Het is sneu. Concurrenten zouden zelf iets moeten verzinnen en niet simpelweg onze benadering kopiëren, of het nou om onze software, onze events of onze marketingprogramma’s voor accountants gaat.

Ondernemen is vooruitzien, plannen maken en vasthouden aan je visie. Dat doen we, samen met Wolters Kluwer. Ik weet dat we voor de komende de lat al weer hoger hebben gelegd en dat we een andere weg ingeslagen zijn. Voortdurend innoveren, en soms jezelf opnieuw uitvinden. Dat hebben we gedaan met het nieuwe Twinfield Factureren (wat een geweldig succes is met bijna zo’n 1000 nieuwe gebruikers in één maand!) en dat zullen we straks weer doen. Op de Nationale Accountancy Dag gaan we dit gevoel weer overbrengen. Bent u er ook bij? Als zelfs Nancy McKinstry, CEO van Wolters Kluwer, de moeite neemt om u te ontmoeten, dan moet het wel speciaal zijn.

Voor nu: geniet van de zomer, het mooie weer en een hele fijne vakantie!

Co-founder Twinfield | Expert in SaaS | Online accounting | Founder Team4Talent | Motivator | Inspirator | Accountant | Triathlon | Speaker

Huissen, The Netherlands �· http://www.andrekwakernaat.com

Facebook Twitter LinkedIn 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *