Innovatie – in de voetsporen van Columbus

Bas test nieuwe kleding

Innovatie. De drang om te vernieuwen, om iets wat al goed is steeds weer te willen verbeteren. Dat kun je eigenlijk niet leren, denk ik, dat moet echt in je zitten. Ik ben altijd met innovatie bezig. Iets maken, of ergens mee starten, snel falen, snel daarvan leren, snel herstellen en weer verder gaan. Vaak stopt het innovatieproces ergens in ‘t midden, want ontwikkelen kost tijd, veel geld en soms ook aanzien.

Een voorbeeld uit de dagelijkse praktijk. Bij Twinfield hebben we een nieuwe manier van navigeren bedacht: nieuwe designs en techniek. We zijn er een aantal maanden mee bezig en dachten het ei van Columbus gevonden te hebben. Hard aan gewerkt, de eerste werkende software met een groep gebruikers gedeeld en toen kregen we het deksel op de neus. Gebruikers snapten het niet en gaven aan liever de software die ze gewend waren te blijven gebruiken.Terug naar de tekentafel dus. Dat voelt een beetje als een nederlaag. Alles voor niets, denk je dan, buitenstaanders en criticasters fronsen hun wenkbrauwen en de druk neemt toe. Gelukkig kwamen we er in de testfase achter. Kortom: nieuwe energie verzamelen, een streep door de plannen en helemaal opnieuw beginnen. Zakelijk gezien is dit geen sinecure. De druk op de designers en UX-ers (de collega’s die de werking van de software echt slim moeten maken) neemt toe: er is veel tijd en geld verloren gegaan.

Als verantwoordelijke moet je op zulke momenten rustig blijven. Je rol is om te helpen, te coachen, feedback te verwerken en het team kleine stappen voorwaarts te laten maken. Terugkijken en denken “hoe heeft me dit nou kunnen overkomen” heeft niet veel zin. Je doet het altijd, maar het kost alleen maar energie. Dit is het proces van innovatie. Vanaf deze week zetten we de eerste stap in het nieuwe navigeren (de oplossing die wel zeer gewaardeerd wordt door alle testklanten) live. Het mooie is dat we al weer wat stappen verder zijn; de interne ontwikkeling loopt altijd voor op de software die we live zetten. Mooi om te zien.

Nieuwe layout Twinfield

Bij mijn triathlonteam Team4Talent zoeken we eigenlijk op dezelfde manier naar innovatie. De afstanden van de wedstrijden liggen vast, dus je moet de innovatie echt bij jezelf zoeken. De training, de materialen, de persoon, de coaching en begeleiding, alles wordt onderzocht en geanalyseerd. Soms zit de winst in echt kleine dingen. Zoals het fietsen. Om een Ironman of een Halve Ironman te kunnen winnen is fietsen zeer belangrijk. Goed uit het water komen en tijdens het fietsen gelijk volle bak gaan. Hier komen de wattages om de hoek kijken. Wattages zijn eigenlijk het vermogen van de fietser: hoeveel kracht lever je, hoe snel kun je gaan. Je moet 180 kilometer fietsen en -om internationaal mee te kunnen doen- heb je een fietsgemiddelde van 42 km per uur nodig. Gemiddeld! Meten is weten, dus alle wattages die je kunt vinden waarvoor je niet hoeft te trainen zijn een bonus.

Innoveren dus. En we doen dat samen met onze sponsors. Ja, ook Team4Talent ‘twint‘, om die link maar eens te leggen. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld meerdere malen getest op de baan samen met Canyon, de leverancier van de fietsen, FastForward (levert de wielen), Schwalbe (banden), Casco (helmen) en Bioracer (kleding). SMA Midden Nederland, het bedrijf van teamarts Guido Vroemen, en Quark verzorgden de metingen en begeleiding. Benieuwd hoe dat gaat? Bekijk dit filmpje maar eens. Misschien haal je het uit het filmpje, maar het ging hierbij vooral om het vinden van de juiste houding op de fiets. Je kunt heel laag gaan zitten, maar als dat funest is voor je houding ben je daarna -wanneer je de marathon moet lopen- gezien.

bas_blog_andre

Meten is weten, ik zei het al. Als je metingen verricht kom je erachter dat de weerstand op de fiets 10% rolweerstand is en maar liefst 90% luchtweerstand. Van die luchtweerstand wordt tussen de 60 en 70% veroorzaakt door de fietser, het overige deel door de fiets zelf. De weerstand van de fietser is dus waanzinnig belangrijk. Tijdens de Team4Talent clinic gaf Sam Ratajczak van Bioracer hierover een presentatie. Voor mij een echte eye-opener. Ik wist dat Bas Diederen samen met Sam aan een vermindering van de luchtweerstand werkte maar ik kende niet alle details. Vorig jaar was de gehele kleding voorzien van lijnen, dit jaar zijn op diverse plaatsen de lijnen vervangen door stof met gaatjes. Denk maar aan de gaatjes in een golfbal, die zitten daar ook niet voor niets. Bioracer is daarna zelf in eigen huis aan de slag gegaan om de juiste stof te vinden en die stof op de juiste plaatsen aan te brengen. Denk daar maar eens aan als je gaat fietsen en je fietsshirt aantrekt; er zit zoveel onderzoek en techniek in dat dunne tricot…

Helaas kun je dit niet allemaal uitproberen tijdens een Ironman. Het is een uitputtingsslag en dus heb je als topatleet tijd nodig om te herstellen. We hebben de nieuwe kleding dus getest op de halve afstand. Eigenlijk vreemd, want je wilt testen, maar als Bas aan de start staat tijdens een wedstrijd in Nederland verwacht iedereen dat hij ‘gewoon even wint’. Dat kan niet altijd; als je test en je levert toch niet de juiste wattages dan kunnen anderen sneller zijn. We formuleren voor een wedstrijd een doelstelling en als je die haalt én de test pakt ook nog eens goed uit, dan moet je super tevreden zijn. Zelfs als de buitenwacht denkt dat je eigenlijk niet zo goed was op die wedstrijd. Alles is gericht op die ene wedstrijd waarin alles moet kloppen, waarin je alles uit jezelf en je materiaal wilt halen. Dát is wat telt.

Benieuwd naar die nieuwe kleding? In de webshop op de Team4Talent site zie je het nieuwste aanbod. Zo profiteer je van deze innovaties en heb je de beste sportkleding die je kunt bedenken, die bovendien nog comfortabel is. Graag gedaan:)

Co-founder Twinfield | Expert in SaaS | Online accounting | Founder Team4Talent | Motivator | Inspirator | Accountant | Triathlon | Speaker

Huissen, The Netherlands �· http://www.andrekwakernaat.com

Facebook Twitter LinkedIn 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *