In Londen

De laatste tijd ben ik veel in Londen. Twinfield heeft een internationale strategie en ik wil stappen maken met de business in het Koninkrijk. Het nadrukkelijk tijd investeren in de UK begint z’n vruchten af te werpen. Graag neem ik jullie -in deze blog- eens mee op één van deze businesstrips.

bigben_blog_andrekwakernaatIk vertrek meestal vanuit Nederland, zo aan het einde van de middag. Dan is Schiphol goed bereikbaar en heb ik vrijwel geen last van de files. Ook zijn de vliegtuigen niet overvol; dat reist een stuk prettiger. Ik eet dan in London, gebruik de avond om wat te werken en ik pak wat ontspanning. Vroeg slapen en zo kom ik de volgende dag uitgerust aan de start. Op Schiphol parkeer ik op het speciale gedeelte van Privium. Iets duurder, maar je staat dichtbij de vertrekhal; het is maar een minuut of vijf lopen naar de douane. Daar gebruik ik weer mijn Privium-kaart om via de iriscan langs de vaak lange rij mensen te glippen die klaar staan met hun paspoort. Patricia (mijn secretaresse) heeft mij de avond vantevoren ingecheckt en via de sms ontvang ik de link naar de QR-code op mijn iPhone. Die QR-code is dan tevens mijn instapkaart. Lekker makkelijk, geen gedoe en dus geen papier meer.

Meestal is de gate al open als ik aankom. Ik neem alleen maar handbagage mee en sluit direct aan bij de veiligheidscontrole. Riem af, jas uit, toiletspullen, laptop en iPad uit de tas en door de scan. In het vliegtuig heb ik -door het voortijdig inchecken- altijd stoel 14D. Aan het gangpad en bij de nooduitgang; ideaal vanwege de beenruimte. U kent dat vast wel van de vakantie: eerst is het altijd snikheet in het vliegtuig en pas vlak voor vertrek zetten ze pas de airco aan. Lijkt mij goed om daar eens wat aan te doen!

Na zo’n drie kwartier vliegen landen we in London en sta ik op Heathrow. KLM heeft daar een vaste gates, dus je loopt blindelings door naar de douane. Bij de uitgang koop ik een kaartje voor de Heathrow-express. Ik neem de lift naar beneden en stap in de metro naar Heatrow Central. Ondertussen zet ik dan mijn MIFI aan (ik gebruik er één van het merk Huawei). U kent me; ik ben een enthousiast gebruiker van social media en de MIFI stelt me in staat om tegen lokaal tarief met meerdere apparaten online te zijn. Ook kan ik de mail ophalen en bijwerken. Op Heathrow Central pak ik de trein die me naar Paddington Station brengt.

Daar kan ik de verleiding vaak niet weerstaan om sushi te gaan eten bij YoSushi. Een bewezen concept: sushi op bordjes die je van de lopende band afpakt, maar wel van erg goede kwaliteit. Afhankelijk van de tijd en het weer pak ik een taxi of de subway naar het Bloomsbury-hotel. Prima onderkomen; ze kennen me en geven een uitstekende service. Daar begint mijn werkelijke programma. Ik praat met partners, prospects en klanten. Vaak zijn die besprekingen ook in het hotel. De mensen met wie ik spreek wonen en werken vaak buiten Londen en komen gedurende de dag de stad in om zaken te doen. Dé reden dat Londense hotels ook een goede lobby hebben. Overigens zie ik wel meer dan dat van de stad; ik spreek ook regelmatig af in één van de vele koffieshops. Nee, niet de rokerige gelegenheden zoals wij ze kennen, maar een Nero of Starbucks. ‘s-Avonds eet ik meestal met een klant of prospect. Ik gebruik mijn tijd nuttig en ga, nadat ik m’n mail en social networks heb bijgewerkt, laat naar bed. De dag erna herhaalt zich dit patroon.

Inmiddels weet ik voor de terugweg hoe laat ik op welk punt moet zijn om weer net op tijd overal binnen te lopen. Dat lukt altijd, behalve gisteren. Ik was vroeg klaar en vertrok op tijd naar Heathrow. Even bij de KLM-desk een upgrade naar een eerder toestel geregeld: ik was klaar voor vertrek. Nou, dat viel tegen. De oorzaak: enorme regenbuien! Om te beginnen had het vliegtuig een half uur vertraging bij aankomst en na het instappen meldde de cabinebemanning dat het vliegtuig nog eens 30 minuten langer in Londen bleef staan. Pech, want daar gaat je geld voor de upgrade. Komt het vliegtuig wat ik eigenlijk zou hebben nog eerder aan ook. Dan baal je helemaal. Nou ja, bij aankomst op Schiphol (hier ook regen, wat hebben we toch een heerlijke zomer) weer snel -met dank aan mijn Privium-kaart- langs de lange rij wachtenden bij de douane en naar huis. Vrouwlief weer blij, ik bekaf, maar wel voldaan. Het is elke keer weer een avontuur, maar de stappen die we in de UK maken zorgen er wel voor dat ik met tevredenheid op mijn tripjes terugkijk!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *