Hoe gaat het eigenlijk met André?

andre_duitsland

‘Hoe gaat het eigenlijk met André’, hoor ik vaak, regelmatig gevolgd door ‘wat ben je veel in het buitenland’. Dat laatste is zeker zo, omdat we Twinfield hard willen laten groeien, niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten. Ik check regelmatig in vanuit Duitsland, Engeland, België, Spanje, Oekraïne en nog een aantal landen. Doordat die check-ins ook op de social media kanalen verschijnen blijft mijn Tante Cor (de laatst overgebleven zus van mijn moeder) mooi op de hoogte van mijn reilen en zeilen. In het weekend ben ik eigenlijk altijd in Nederland. Mooie traditie is op zaterdag mijn rondje in de ochtend: boodschappen bij de bakker, de kaasshop en daarna een bak koffie en bijpraten bij Broekman Mode.

Maar goed, met mij gaat het dus uitstekend. Zoals in de laatste blog vermeld maken we stappen met de nieuwe architectuur en zijn we met veel meer innovatieve zaken bezig. Ik ben er direct bij betrokken: development van Twinfield en de ontwikkelingen in het buitenland. De business in Engeland loopt ook goed. Het is echt een ander land om zaken te doen en ook de manier waarop in de accountancy gewerkt wordt is fundamenteel verschillend van Nederland. In juni (15 en 16-6) hebben we een grote eigen gebruikersconferentie en daar zal ik ook als gastspreker optreden. Ik probeer zoveel mogelijk afspraken te combineren, dus een spreekbeurt combineren we mooi met klant- en prospectbezoeken. 

Op dit moment loop ik me warm voor de business in Duitsland. Vanaf morgen nemen we deel aan drie grote trade shows van Wolters Kluwer. Ik zal daar de keynote sessie voor mijn rekening nemen, in het Duits uiteraard. Onlangs hebben we ook diverse films opnieuw opgenomen voor de Duitse markt. Morgen, donderdag 8 mei, starten we in Hamburg, op 14 mei is de conferentie in München en op 22 mei in Frankfurt. Ik heb er zin in!

Het blijft frappant om te zien hoe drie Europese landen totaal verschillend zijn op gebied van online (samen) werken en het voeren van de boekhouding. En dan in de breedste zin des woord. In Duitsland stuurt men liever de factuur via de post dan via email of een directe link. Korting berekenen? In alle drie landen verschillend. En laat ik het maar niet hebben over de implementatie van SEPA. Eén keer uitgesteld (van 1 februari naar 1 augustus), ik ben benieuwd of er nog een uitstelronde zal volgen…

Met mijn training op de fiets gaat het de goede kant uit. Vorige week fietste ik 80 kilometer in de stromende regen. Bas Diederen verklaarde mij voor gek toen hij mij aan zag komen op de camping waar hij in de meivakantie verblijft. Voor mij is het weer een overwinning om dat te doen. Als ondernemer leef je hiervoor. Uitdagingen stellen, je grenzen verleggen en je doelen behalen. Met de sportman Bas gaat het ook goed. Hij heeft nu bijna 1.000 punten op de wereldranglijst voor de IRONMAN, na zijn vierde plaats in Zuid-Afrika. Daar moeten nog zeker 4.000 punten bijkomen voor Bas wederom van start kan gaan in Hawaii. De komende weken zal Bas deelnemen aan de Ironman van Texas (USA, 17 mei) en het EK Ironman in Frankfurt (Duitsland, 6 juli). Ik hoop echt dat het hem lukt om zich te kwalificeren.

In Nederland gaat het eredivisie triathlon seizoen op 18 mei van start. De eerste wedstrijd is in Weert, waar het NK Olympische Afstand op het programma staat. Ik ben benieuwd wie het Team4Talent dit jaar lastig gaat maken om de titel. Ik hoop op meer spannende wedstrijden. Als dat zo is, dan groeit de sport en dat is goed. Als we voor de derde keer op rij de titel winnen is de concurrentie niet beter geworden en zullen we de blik meer internationaal moeten gaan richten. Geen vooruitgang is stilstand en dat is niet goed voor de ontwikkeling: niet voor ondernemers, niet voor sporters. Kom op, daag ons uit en doe dat met prestaties! Ieder team zet op zijn website en Facebookpagina dat ze beter zijn geworden, en bij een enkeling staat ook dat ze voor de titel gaan. Ik zie dat graag terug in de wedstrijden! Hopelijk is het seizoen dit jaar spannender dan voorheen, want dat is voor iedereen goed. De innovatie in de sport trekt zo een mooie parallel met die bij Twinfield. Zonder concurrentie is er geen innovatie, vooruitgang of ruimte voor nieuwe ideeën.

Co-founder Twinfield | Expert in SaaS | Online accounting | Founder Team4Talent | Motivator | Inspirator | Accountant | Triathlon | Speaker

Huissen, The Netherlands �· http://www.andrekwakernaat.com

Facebook Twitter LinkedIn 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *