Het zijn de kleine dingen die het verschil maken

André Kwakernaat en Bas Diederen op Cozumel

Het is even wennen. Ik ben nu een ruime week terug uit Mexico, waar ik met Team4Talent triathleet Bas Diederen naar de Ironman op Cozumel ben geweest. De les daar was duidelijk: topsport is hard. Heel hard. Ik heb het nu -opnieuw- van dichtbij meegemaakt. Bas, in topvorm, kreeg maagproblemen tijdens de race. Na een kilometer of 40 fietsen schoot er iets in de maag, dat voelde als een blok. Dat blok bleef zitten. Bas hield vol, fietste door, wisselde zelfs als zesde naar het lopen maar moest de marathon na 5 km staken. Het ging niet meer.

Hoe wij uiteindelijk in het hotel zijn gekomen is voor mij nog steeds een raadsel. Eenmaal in het hotel bleek hoe ziek Bas eigenlijk was. Gelukkig kan ik dan altijd onze teamarts Guido Vroemen bellen. Guido adviseerde Bas lauw-warm water te geven. Het bleek de juiste oplossing: de problemen in de maag werden letterlijk en figuurlijk opgelost en een uur of twee na de wedstrijd was Bas er weer. We zaten er allebei doorheen. Heftige uren en natuurlijk de immense teleurstelling van het niet kunnen finishen.

Na de analyse met de medische staf in Nederland en een gesprek met Asker Jeukendrup (CEO Gatorade) kwam al snel de spirit terug. We weten nu waar het fout is gegaan en waar we aan moeten werken. Het gaat om hele kleine zaken die het verschil maken, zelfs op een wedstrijd die 8 uur duurt. Een gelletje meer of minder, de timing van voedsel tijdens de race. We zijn aan het fijnslijpen en zijn in staat om steeds meer ‘winst’ te boeken in de voorbereiding. Ook dat geeft vertrouwen voor de toekomst en de wedstrijden in 2015.

Afgelopen weekend hebben we met de mannen van Team4Talent het plan voor komend jaar besproken. Dat is een mooie exercitie. Vergelijk het maar met de jaarplannen die je in je bedrijf maakt. Wat is het budget, wat gaan we doen, wat willen we bereiken. Ik denk dat het weer een mooi en uiterst uitdagend jaar wordt. Zoals in een vorige blog gemeld hebben we de focus verlegd: het team is kleiner, de doelen anders.

Ook bij Twinfield hebben we de fase van plannen maken achter de rug, hoewel: eigenlijk houdt dat nooit op. We zitten nog volop in de campagne 2014. Borden langs de snelweg gezien? Spotjes op 538, 3FM, BNR of Radio 1 gehoord? Ik ben blij met de campagne die ons een enorme hoeveelheid publiciteit en zichtbaarheid oplevert. Zo in de weken voor Kerst kijk ik met plezier en trots naar onze plannen voor 2015 en daarna. De organisatie staat én groeit, de resultaten waren nog nooit zo goed. Komend jaar zetten we die lijn nog sterker door. Ook zijn we gestart met co-creatie processen. We hebben een relatief grote groep accountants met ons mee laten kijken en praten over de zogenoemde ‘Accountancy Tools’ en afgelopen week hebben we in een nog kleiner gezelschap (man of 20, accountants mét hun mkb-klanten) gekeken naar nieuwe functionaliteit die helemaal gemaakt is in Twinfield NEO.

We stellen onszelf kwetsbaar op. In dit soort co-creatie sessies kun je je eigen ideeën testen, maar die kunnen ook keihard worden afgeschoten door je gebruikers. In ons geval gebeurde dat -gelukkig- niet. Wel hebben we veel tips en aanbevelingen mee teruggekregen. Uiterst waardevol. De klanten in de laatste sessie zijn de eerste gebruikers die gaan werken met de nieuwe software voor inkoop en alles wat daarmee samenhangt. Hier hebben veel developers, ontwerpers, product specialisten en marketeers aan samengewerkt in de laatste maanden.

Ik ben blij met het werk, de input van onze klanten en hoe we daar samen mee omgaan. Het is gaaf geworden en wordt alleen nog maar mooier en completer. De volgende stap is om dit in een pilot live uit te proberen. Ik weet zeker dat we steeds meer een ‘shift’ maken in de online boekhoudsoftware met ons nieuwe Twinfield. Een ding staat vast: die innovatie zetten we in 2015 door, want innovatie zit in ons DNA. Soms duurt het wat langer, maar dan weet je ook dat wat er gemaakt is écht goed is en serieus waarde toevoegt. Ja, het zijn de kleine dingen die het verschil maken.

Co-founder Twinfield | Expert in SaaS | Online accounting | Founder Team4Talent | Motivator | Inspirator | Accountant | Triathlon | Speaker

Huissen, The Netherlands �· http://www.andrekwakernaat.com

Facebook Twitter LinkedIn 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *