Geboorte van een nieuwe dolfijn

wordle_1

Dat was even schrikken. Alweer anderhalve maand geleden, mijn laatste blog. Hoog tijd voor een nieuw stuk. En nee, ik heb niet stilgezeten. Dat is een kwaliteit die ik -sommigen betreuren het, ik noem geen namen:)- niet bezit. Er is veel gebeurd in de weken tussen mijn laatste blog en dit epistel.

Met Twinfield hebben we veel vooruitgang geboekt. Inmiddels zijn we bijna toe aan de eerste officiële oplevering van het nieuwe Twinfield. Komende week wordt de software gelanceerd. Als u de blogserie over het starten van een SaaS-business hebt gelezen weet u een beetje hoe het werkt, het ontwikkelen van software. Meer dan een jaar geleden zijn wij met de research begonnen. We zijn gaan schetsen, mock-ups maken, hebben klanten uitgenodigd om met ons te sparren over functionaliteit en daarna het eerste prototype gemaakt. De aanwezigen op de Nationale Accountancydag 2012 hebben dit prototype live kunnen zien.

De NAD 2012 ligt nu zo’n negen maanden achter ons. Ondertussen hebben we geweldige stappen gezet. Ik durf zelfs te stellen dat we onszelf opnieuw hebben uitgevonden! Onze nieuwe software brengt weer een verandering teweeg in de wereld van de accountancy-software. Eigenlijk is het een nieuw model in de online wereld. Als ik naar andere partijen in de markt kijk, zie ik dat iedereen nog voortborduurt op het idee waar wij 12 jaar geleden mee zijn gekomen. Online boekhouden, de één met wat meer CRM, de ander met wat meer kassa-koppelingen, en weer een ander heeft een bestaand product gevirtualiseerd. Niet echt online dus.

Code name: NEO
Wij zijn nu zover dat we de volgende generatie software, NEO, kunnen lanceren. In december 2012 stond de eerste versie al op onze live servers. Niet om er gelijk mee te werken, maar om er zeker van te zijn dat wij de software eenvoudig en betrouwbaar zouden kunnen releasen. In maart 2013 hebben wij klanten laten kennismaken met de software. Eerst gewoon bij ons op kantoor, samen met Twinfielders achter de computer zitten en kijken wat er gebeurt. Is de software intuïtief, kan men zonder uitleg de weg vinden, wat is er mooi, wat ontbreekt er nog. Die sessies leverden essentiële informatie op voor onze software-developers. De nodige aanpassingen werden verricht, waarna een spannende fase aanbrak. We nodigden klanten uit om in een controlled release mee te kijken. Eigenlijk zijn dit de gebruikers van het eerste uur, voor wat betreft onze nieuwe software. Accountants én MKB’ers. Het eerste onderdeel van het nieuwe Twinfield is voor veel ondernemers misschien wel het belangrijkste: de facturatie.

We nodigden klanten uit om in een controlled release mee te kijken. Eigenlijk zijn dit de eerste gebruikers van de nieuwe software.

De eerste Controlled Release groep met gebruikers hebben wij alle uitleg gegeven. Extra webinars, documentatie, van alles. De laatste groep hebben we zonder uitleg op het systeem losgelaten. Een mooi experiment. Wat bleek? De laatste groep werkte net zo goed met de nieuwe facturatie als de eerste groep. Deze methodiek hebben we gekozen om -en dat lijkt gek- snel te falen. Checken of we goed zitten, qua denkrichting, qua product, en dan snel herstellen om vervolgens nieuwe functionaliteit toe te voegen en de software uit te brengen. Ik denk dat dit tegenwoordig de enige juiste manier is om software te ontwikkelen. We startten een speciaal Facebook-kanaal voor gebruikers om feedback op de software te geven. Klanten en medewerkers reageerden op elkaar, waardoor er dialoog ontstond en begrip voor het proces dat softwareontwikkeling nou eenmaal is. Door de feedback konden we snel ontwikkelen. Ik zat zelf ook in de Facebook groep en heb met veel plezier meegelezen en meegediscussieerd.

Hebben we iets bijzonders gemaakt?
Ja! In de eerste plaats is het design (look & feel) door echte usability specialisten bedacht en gemaakt en door de snelle feedback van onze klanten hebben we dit twee keer geoptimaliseerd tijdens de bouw. Vervolgens is de afhandeling anders. Wij introduceren als eerste een tijdlijn, workflow en een takenlijst in de boekhoudwereld. Op de tijdlijn kan men de geschiedenis van de handelingen kan nagaan. Een voorbeeld:

Je hebt als ondernemer hard gewerkt. Dan komt er altijd een mooi moment: je mag de factuur maken. Dit is de eerste actie op de tijdlijn. Vervolgens wil je deze factuur versturen aan de klant: de volgende actie op de tijdlijn. De klant ontvangt de mail met de factuur: tijdlijn. De klant bekijkt de factuur: tijdlijn. Ondernemers zijn dus per factuur op de hoogte of de klant ‘m heeft ontvangen en heeft gezien. Dat maakt debiteurenbeheer een stuk gemakkelijker en levert waardevol en altijd actueel inzicht op! De tijd van het versturen van PDF’s is voorbij: geen smoezen meer over attachments, spamfilters, etc. Komt de betaling binnen, dan is dit weer een item op de tijdlijn. Factuur niet goed? Een creditnota is slechts één druk op de knop.

Ondertussen zijn we gestart met het volgende megaproject. We zijn de TwinApp Store aan het ontwikkelen. Opnieuw naar de tekentafel, discussieren, bedenken, co-creëren. Een jaar of drie geleden plaatsten we al onze partners op de website. Dit is iets wat de meeste aanbieders nu ook doen. Tijd dus om te vernieuwen. Onze TwinApp Store wordt een echte online winkel, waar alle apps (zowel onze eigen apps als de niet-Twinfield apps) verkrijgbaar zijn. Functionaliteiten die je gewoon aanklikt en ter beschikking hebt in de administratie. Daarmee levert Twinfield niet alleen de boekhouding, maar ook toegang tot alle relevante processen daaromheen. Samen met onze partners zijn we bezig om dit neer te zetten. Het moet gewoon net zo eenvoudig zijn als het installeren van een app op je mobiele telefoon. Van die Appstore hoop ik u meer te laten zien op de Nationale Accountancydag, en ik weet al wel dat dat spannend gaat worden. We staan weer aan de vooravond van iets unieks. Af en toe heb ik net het idee dat we weer aan het begin van Twinfield staan. Wat ik zeg, we hebben onszelf opnieuw uitgevonden.

Ik ben erg benieuwd wat u er van gaat vinden! En hoe het zit met die dolfijn en de geboorte? De draagtijd van een dolfijn is 12 maanden. Fijn ook dat het een rank, snel, vriendelijk en uiterst slim dier is. Een mooie parallel met ons nieuwe Factureren!

PS. Staat de Nationale Accountancydag 2013 al in uw agenda? De uitnodiging volgt spoedig, maar 17 september hoop ik u te zien in het NBC in Nieuwegein!

Co-founder Twinfield | Expert in SaaS | Online accounting | Founder Team4Talent | Motivator | Inspirator | Accountant | Triathlon | Speaker

Huissen, The Netherlands �· http://www.andrekwakernaat.com

Facebook Twitter LinkedIn 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *