Flip video brengt HD dichterbij

Vorige week was ik in Engeland, daar is de Flip Video een echte hit. Wat is het precies? De Flip video is een kleine camera (de Flip MinoHD) die je zo in je zak of tas kunt steken. Had je vroeger nog een grote tas/koffer nodig om een fatsoenlijke camera mee te nemen, tegenwoordig kun je al met een apparaatje dat kleiner is dan de gemiddelde smartphone HD-opnames maken. Het apparaat is zeer eenvoudig te bedienen, heeft een grote start-stop toets en de rest is al even duidelijk. De MinoHD heeft 8Gb geheugen;  je kunt er 2 uur mee filmen in HD kwaliteit. Zelfs in een omgeving waar weinig licht is krijg je nog een redelijk goed resultaat. In Engeland heb ik een interview gegeven; dat werd met drie van dit soort camera’s opgenomen. Echt ongelooflijk. Zo komt televisie maken wel erg dichtbij voor bedrijven; tegen zeer lage kosten kun je (uiteraard ook afhankelijk van de mensen die het werk doen) kwalitatief hoogwaardige video realiseren.

Toen ik de opnames terugzag was ik echt verbaasd over de kwaliteit, vooral als je die vergelijkt met de prijs van een ‘echte’ HD camera. Ook erg goed: dat de software zit al in de camera! Met een simpele beweging klap je een geintegreerde USB-stick uit de MinoHD, je steekt m in een vrij USB-slot op de pc of mac en het werkt direct. Super simpel; je kunt snel bij je beelden die ook nog eens via datatransfer overgezet worden. Geen inlaadtijd meer; gewoon aansluiten, overzetten, eventueel monteren en anders gelijk publiceren. Je hebt toegang tot je eigen FlipVideo beheer waar je de filmpjes kunt bewerken, daar vandaan kunt mailen of uploaden naar (bijvoorbeeld) YouTube zonder deze handmatig te moeten overzetten in bepaalde formaten. En je hoeft ‘m natuurlijk niet zakelijk te gebruiken… ook voor de zomervakantie is het een mooie tool. Voor zo’n 200 euro heb je er al een.

Mooie innovatie; HD video wordt nu echt bereikbaar.

Co-founder Twinfield | Expert in SaaS | Online accounting | Founder Team4Talent | Motivator | Inspirator | Accountant | Triathlon | Speaker

Huissen, The Netherlands �· http://www.andrekwakernaat.com

Facebook Twitter LinkedIn 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *