De gong

Zit u weleens om 6 uur ‘s-morgens in de auto? Ik probeer dat niet te vaak te doen, maar vandaag was zo’n dag dat ik fluitend achter het stuur stapte. Bestemming: Amsterdam. Doel: het openen van de beursdag op Beursplein 5. Met diverse collega’s van Wolters Kluwer uit Nederland op het podium. Niet alleen Tax & Accounting collega’s: ook Frans Klaassen, die de Nederlandse Wolters Kluwer organisatie voor Legal & Regulatory aanstuurt, stond naast me.

Het podiumWolters Kluwer bestaat dit jaar 180 jaar. Als een van de belangrijkste fondsen op de Nederlandse aandelenbeurs heb je dan af en toe de mogelijkheid om de handel in beweging te zetten. Niet standaard om te doen: een slag op die immense gong. Nou is de beurs niet meer zoals vroeger; veel geschreeuw, om elkaar heen krioelende handelaren, veel gekleurde schermen. De beurs van nu is een beschaafde handelsvloer. Orde, netheid, veiligheid, maar nog steeds dat gevoel van opwinding van weleer.

Zo’n dag als vandaag begint voor mij op zaterdag bij Broekman in Huissen. Het is bijna traditie: kopje koffie, bijpraten en daarna langs de wanden om een mooie set kleren uit te zoeken. Niet dat er thuis niets in de kast hangt, maar zoals u een paar weken geleden kon lezen ben ik behoorlijk fanatiek met de gezondheid bezig. Kortom: de pakken in de kast zitten wat ruim. Tijd voor iets nieuws en Thomas Broekman is als geen ander in staat om me goed in de kleren te steken. Mooi pak, fijne schoenen: ik was er klaar voor. En voor mij ook handig, want ik sta de komende weken zo ongeveer in alle Europese landen waar we zaken doen om onze nieuwe innovaties te introduceren.

Daarover gesproken: we zijn echt heel hard aan het werk met nieuwe software. Veranderingsslagen die we jaren geleden ingezet hebben betalen zich nu uit. Soms is software (om)bouwen een fluitje van een cent en soms neemt het echt een jaar of zelfs jaren in beslag. Maar alle nieuwe software is op de nieuwe manier van werken geënt. Ideeën omzetten in taal voor klanten, feedback halen, plannen aanpassen en software bouwen die geschikt is om in alle landen te gebruiken. Dat zijn dingen waaraan ik denk als ik daar op het podium sta, tussen mijn collega’s. Een brede glimlach van trots en een echt onbegrensd vertrouwen in de weg die we zijn ingeslagen. Dat is een mooi gevoel om de dag van vandaag mee af te sluiten.

 

Co-founder Twinfield | Expert in SaaS | Online accounting | Founder Team4Talent | Motivator | Inspirator | Accountant | Triathlon | Speaker

Huissen, The Netherlands �· http://www.andrekwakernaat.com

Facebook Twitter LinkedIn 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *