1, 2, 3

andre_frankfurt_blog

De laatste tijd valt mij op dat ik steeds iets van doen heb met 1, 2 en 3.  In mei deed ik 3 presentaties in Duitsland (Hamburg, München en Frankfurt). Succesvolle events van de Duitse Wolters Kluwer organisatie en voor mij ook een keer iets anders. Een hele presentatie in het Duits. Toch fijn om die taal machtig te zijn. De “Move On-events” waren de moeite waard en -dat moet gezegd- en onze Duitse collega’s hadden het fantastisch goed georganiseerd. Een videoverslag is hier te bekijken!

Toch maar even kijken naar de verschillen tussen de Nederlandse- en Duitse accountancy. En die verschillen zijn er wel degelijk. Zo hebben ze in Duitsland veel meer regels dan in Nederland. De prijzen voor de diensten van een accountant zijn vastgelegd in een enorm boekwerk. Online boekhouden? Onze buren lopen een flink stuk achter. Toch gaat daar verandering in komen. Samen met Twinfield Duitsland en onze Duitse zusterorganisatie Addison, ook onderdeel van Wolters Kluwer, gaan we komende maand 50 ondernemers (mkb) en 20 accountantskantoren aansluiten. Dat betekent dat we daarmee ook actief zijn op de Duitse markt. Kantoren in de grensstreek kunnen zich nog voor deze eerste fase bij ons aanmelden. Ideaal zelfs als je klanten in zowel Nederland als Duitsland hebt, want Twinfield in het buitenland is dezelfde versie als die in Nederland. Uniek, want andere leveranciers hebben per land een versie. Dat betekent dus dat de data niet goed uitwisselbaar zijn. In de afgelopen maanden zijn we erg druk geweest met het optuigen van de organisatie en het neerzetten van een eigen datacenter. Voor de Duitse wetgeving moet de data in Duitsland staan. Wij willen geen ‘second best’ oplossing en zetten zelf een eigen datacenter neer. Kostbaar, maar noodzakelijk.  

Zo langzamerhand weet iedereen wel dat Team4Talent mijn grootste hobby is. De triathlon, het woord zegt het al: niet 1, niet 2 maar 3 sporten achter elkaar doen in wedstrijdverband. De eerste twee Eredivisie Triatlon wedstrijden, meetellend voor het NK, zijn inmiddels achter de rug. Zowel bij het NK Olympische afstand (1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en dan 10 kilometer hardlopen) als het NK Sprint (de helft van de OD, dus 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen, 5 kilometer hardlopen) was er een volledig Team4Talent podium. Fantastisch! In Weert won Youri Severin, eerstejaars T4T, de wedstrijd, na een afwezigheid van 16 maanden. Mooi om te zien dat als niemand meer in je gelooft je dan bij Team4Talent wordt opgenomen waar men respect heeft voor elkaar. De teamgedachte is belangrijk. De Nederlandse vrouwen volleybalploeg doet dat trouwens ook. Rondom de wedstrijden tweeten alle speelsters met de hashtag #voorelkaar. Handigheidje van de sponsor, maar mooi bedacht. Tijdens ons trainingskamp op Lanzarote, voor aanvang van de competitie, zag ik dat Youri het erg zwaar had. Zijn ogen ging open met betrekking tot teamspirit, focus, de lange en heftige fietstochten en de gezelligheid. Na de eerste fietstocht van 160km op Lanzarote kon hij geen woord meer uitbrengen. Voor mensen die Youri beter kennen is dat onvoorstelbaar. Vanaf dat moment gingen de Bassen een grote rol spelen. Bas Diederen maakte zijn trainingsschema’s en legde uit hoe Youri zijn fietstraining kon verbeteren, Bas de Waal werd zijn beste trainingsmaatje. Mark Oude Bennink bedacht de -uiteindelijk winnende- teamtactiek, waardoor Youri Nederlands Kampioen werd. 1, 2, 3? Ja, want Martijn Dekker werd tweede en Evert Scheltinga pakte de derde plaats.

In Amsterdam werd Jorik van Egdom Nederlands kampioen. Jorik, van bouwjaar 1995, werd daarmee een van de jongste triathleten die ooit de Nederlandse titel wonnen. Nog geen 20, maar wel bezig met zijn missie: een startplaats voor de Olympische Spelen. De Nederlandse titel was één van zijn doelstellingen dit jaar. Top. Eddy Lamers (Team4Talent) heeft de voorbereidingen gefilmd. In die film is goed te zien hoe belangrijk het is om een dag eerder ter plaatse te zijn. Je kunt in alle rust het volledige parcours verkennen en uitleg van de organisatie krijgen. Samen met de mannen die hier al eerder gestart waren zijn de moeilijkheden doorsproken en bekeken. Daarna volgde de teamtactiek die uiteindelijk -je moet het natuurlijk nog wel even doen- winnend bleek. Youri hielp Jorik een handje met het zwemmen, Bas en Evert hielden op kop de benen stil en direct na de wissel van het fietsen naar het lopen nam Jorik de wedstrijd in handen en liep hij -ogenschijnlijk onbedreigd en relaxed- naar de finish. Moe? Geenszins, naar eigen zeggen was hij lang niet voluit gegaan met het fietsen en het lopen. 1, 2 en 3? Ja, want Evert Scheltinga pakte de tweede plaats en Youri, na zijn eerste plaats, in zijn tweede wedstrijd van dit seizoen, plaats nummer drie. Alweer een volledig Team4Talent podium. Mooie opsteker: Bas de Waal heeft zich beide wedstrijden goed staande gehouden. Eens te meer blijkt hij één van de toptalenten in deze sport te zijn.

Lang verhaal, en ik heb nog meer. Donderdag de volgende blog, nu eerst zelf even wat kilometers wegtrappen op de fiets!

Co-founder Twinfield | Expert in SaaS | Online accounting | Founder Team4Talent | Motivator | Inspirator | Accountant | Triathlon | Speaker

Huissen, The Netherlands �· http://www.andrekwakernaat.com

Facebook Twitter LinkedIn 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *