1, 2, 3 – deel 2 –

Jorik van Egdom, NK Sprint Amsterdam

Zo. De woorden komen goed los hier in Zeeland. Ik ben op vakantie. Even de zinnen verzetten na een drukke periode vol vliegtuigen, presentaties en internationale klantgesprekken. Ik eindigde mijn blog van dinsdag met de constatering dat ik, terugkijkend naar mijn een na laatste blog qua Team4Talent, gelijk heb gekregen. We moeten ons echt eens gaan beraden hoe we volgend jaar verder willen.  

Misschien is het een idee dat de bond meer geld in de teams van de eredivisie steekt in plaats van in een enkele atleet. Maak deals, wees creatief. Regel kortingen bij hotels, zodat elke atleet voorafgaand aan een wedstrijd goedkoop in een hotel kan overnachten en zich ook de dag voor de wedstrijd kan voorbereiden. Organiseer dan ook persconferenties, zodat we de sport professioneler en aantrekkelijker maken voor sponsoren en de organiserende verenigingen. Misschien zit er de eerste keer maar één journalist; de week daarna zijn het er twee, en daarna drie. 1, 2, 3. Het groeit niet vanzelf; je moet er wel hard voor werken. Kijk maar eens naar het volgende filmpje Win as a team

Ik heb nu niet 1, niet 2 maar 3 weken vakantie. De eerste 2 weken in Zeeland -even weer op adem komen- en daarna vertrekken we richting Frankfurt: de IRONMAN Frankfurt staat al heel lang met rood omcirkeld op de kalender. 6 juli moet het gaan gebeuren. Ik hoop dat Bas Diederen het in Frankfurt weer flikt om zich te kwalificeren voor Hawaii. Het zal het plaats 1, 2 of 3 moeten zijn, want tijdens de IRONMAN in Texas kreeg Bas last van zijn maag en moest hij -tijdens het lopen- de race verlaten. Gelukkig hoeft hij het in Frankfurt niet alleen te doen. Edo, Mark, Martijn en Evert van Team4Talent staan ook aan de start, zodat ze elkaar kunnen helpen en steunen. We hebben het dit jaar nog professioneler aangepakt. Zo zijn alle atleten al op donderdag in Frankfurt. Ze hebben afgelopen zondag het parcours op de Speedmax (de tijdritfiets) verkend. Op de wedstrijddag bemannen de overige teamleden twee coaching-teams op het parcours. De verzorging is in goede handen bij Sander Daams. Mooi om te vermelden: na zijn 70.3 (de halve IRONMAN) op Mallorca is Wouter Duinisveld gaan werken aan zijn volgende droom. Een volledige IRONMAN voltooien was het doel dat hij zich stelde. In Frankfurt gaat het gebeuren, onder begeleiding in de race van Team4Talent-teamarts Guido Vroemen.

Commercieel hebben we ook stappen gezet. Er zijn vanuit de organisatie weinig echte sponsor opportunities, dus we hebben het heft in eigen hand genomen. Team4Talent ligt met een eigen VIP-boot aan het parcours en we ontvangen zo’n 150 gasten. Onze VIPs zien alles van de wedstrijd en krijgen alle informatie uit de eerste hand, want Ruud de Haan komt live speakeren. En natuurlijk wordt de inwendige mens goed verzorgd. De atleten leveren een topprestatie, maar ook onze voorbereiding mag er zijn!

Nog even terug naar de business. Op zaterdag 23 augustus staat weer het NK voor Accountants (teams) op het programma, als onderdeel van de Twinfield Triathlon in Veenendaal. Twinfield sponsort deze triathlon voor het derde jaar op rij. Wil jij nog meedoen? Pak die kans, het is een prachtige mogelijkheid om samen met je collega’s of enkele klanten een sportief evenement mee te maken. Een team bestaat uit 3 personen waar het eerste teamlid 500 meter zwemt, het tweede teamlid 20 kilometer fietst en het derde teamlid 5 kilometer rent. Vorig jaar was dit echt geweldig: al die accountants die normaal gesproken in pak (of vooruit: spijkerbroek met jasje zien we ook steeds vaker) een prestatie leveren met zoveel toeschouwers langs de kant. Ik krijg daar gewoon kippenvel van. Ben je accountant (of werkzaam in de accountancy) en wil je eens iets sportiefs doen, meedoen is het belangrijkste! Aanmelden is uiteraard gratis en kan op deze website.

Ik ga nog even genieten van het waterige zonnetje van vandaag. Straks nog even op de fiets: een tocht van 80 km voor de boeg. Ik wens iedereen alvast een hele fijne vakantie met veel zonneschijn, zodat de batterij weer volledig opgeladen is voor de 2e helft van het jaar.

Co-founder Twinfield | Expert in SaaS | Online accounting | Founder Team4Talent | Motivator | Inspirator | Accountant | Triathlon | Speaker

Huissen, The Netherlands �· http://www.andrekwakernaat.com

Facebook Twitter LinkedIn 

One Comment

 1. July 17, 2014

  Hallo André,

  Danke für den tollen Tag am 06.07.2014 beim iron man in Frankfurt!

  Hast Du schon die Fotos von Andreas Hermutz bekommen?

  Gruß
  Sönke Klopfer
  Steuerberater und hoffentlich bald Tester von Twinfield

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *